YHTEYS™

Kuuden kuukauden kasvuryhmä 2021 syksy

Dr. Jani Roman

Osa konstellaation peruskoulutusta (katso tallenne webinaarista)

Yhteys itseen ja elämään

Palautteiden keskiarvo 5/5

Alkaa 14.8.2021

Edullisempi hinta 27.6.2021 asti

robert-lukeman-_RBcxo9AU-U-unsplash.jpg

"Yhteys 2020 -kasvuryhmässä oleminen oli kokonaisuutena huikean hieno kokemus. Sillä oli suurempi vaikutus itseeni ja omaan kasvuuni, kuin mitä olisin voinut uskoa kurssille ilmoittautuessani. Yhteys, joka koko ryhmän ja vetäjän välillä syntyi, on hieno, ja uskon, että se yhteys tulee aina jatkumaan. Kasvuryhmän erilaiset tapaamiset vahvistivat toinen toistaan ja askel askeleelta matka taittui eteenpäin."

"Kaikin puolin erinomainen koulutus, josta sain paljon."

"Oma kasvuprosessini lähi jo liikkeelle Oma voima -kurssista ja nyt tämä yhteys sopi erittäin hyvin sen jatkoksi. Sain uusia ystäviä, joiden kanssa voin kasvusta keskustella. Sain oivalluksia vapauden tunteesta ja siitä, että monille henkilöille etenkin voin sanoa kyllä. Kun aikaisemmin pidin heitä lähes "vihollisina". Suhde vanhempiini muuttui valtavasti ja sain siskoni takaisin. Ei mitään pieniä juttuja!!! Kiitos sinulle ja olen myös ylpeä itsestäni."

"Sopivasti tapaamisia, että pysyy vireessä. Hyvä sisältö ja tunnelma."

"Se auttoi minua tunnetasolla ymmärtämään sukuni ihmissuhdeongelmien syitä ja tämä ymmärrys poisti merkittävästi etäisyyttä suhteessani sisaruksiini ja edesmenneisiin vanhempiini, jotka koen nyt mielessäni minua tukevaksi voimavaraksi."

"Erityisen hyvää on se että olen kokenut konstellaation vaikutusten jatkuvan ja myös etenevän myös kurssin päätyttyä. Tämän myötä olen tullut vakuuttuneeksi siitä että muutos on mahdollinen kaikissa ihmissuhteissa."

Mikä on kaikkein tärkeintä? Minä uskon, että se on aito yhteys itseensä, läheisiinsä ja elämään.

Tämä kasvuryhmä on sinulle, joka:

 • olet valmis kohtaamaan itsesi, elämäntarinasi ja kasvumahdollisuutesi

 • olet valmis astumaan dialogiin, jossa myötätunto ja hyväksyntä ovat läsnä

 • tunnet, että perhekonstellaatio antaa sinulle itsetuntemuksen ja kasvun eväitä

 • haluat todella kasvaa ihmisenä ja vahvistua omana itsenäsi


Yhteys™ on kuuden kuukauden elävä ja dialoginen kasvuryhmä, jossa saat tehdä konstellaatioita omista kysymyksistäsi ja jakaa muiden kanssa ajatuksiasi, tunteitasi ja kokemuksiasi turvallisessa ympäristössä.

Yhteys™ on uudenlainen kasvuryhmä, joka tapahtuu koronaturvallisesti verkon kautta, mutta joka saavuttaa läheisyyden, tunnekokemuksen ja parantavan läsnäolon tavalla, jota ei välttämättä saavuteta edes perinteisissä kasvuryhmissä.

Kasvuryhmän ytimessä ovat kuukausittain tapahtuvat kokoontumiset, joissa ohjaan useita konstellaatioita – tässä ja nyt – ja joissa käymme aitoa yhteistä dialogia elämän tärkeimmistä kysymyksistä. Näistä kokoontumisista tulevat myös tallenteet, jotka ovat katsottavissa koko ryhmän ajan.

Miten perhekonstellaatio vie meidät syvään yhteyteen elämän kanssa?

Kokemus itsestäsi, elämästäsi ja mahdollisuuksistasi ovat muodostuneet perhesuhteittesi kautta. Tapa, jolla äiti ja isä ovat sinua katsoneet ja koskettaneet, ovat luoneet minäkuvasi. Nämä varhaiset vuorovaikutussuhteet eivät kuitenkaan ole menneisyydessä, vaan ne elävät tässä ja nyt. Ne elävät sisällämme, ja me projisoimme ne ympärillemme niin kauan, kunnes niiden osalta on tapahtunut täydellinen rentoutuminen.

Perhekonstellaatio auttaa meitä tunnistamaan sisäistetyissä suhteissamme olevia jännitteitä ja työstämään niitä tavalla, joka eheyttää niitä, lisää ymmärrystämme, kasvattaa meitä ihmisinä – ja auttaa rentoutumaan. Saavutamme yhteyden todellisuuteen. Heräämme sumusta.

Perhekonstellaatio avaa meille näkökulmia itsestämme ja perheestämme, joita emme välttämättä olisi osanneet kertoa missään terapiassa – ja juuri se saattaa avata solmut, joissa olemme huomaamattamme olleet kiinni, ja jotka ovat estäneet meitä elämän monissa käänteissä.

Erityistä menetelmässä on, että saamme niin paljon jokaisen konstellaatiosta, siis vaikka se ei olisi oma konstellaatiomme – ongelmamme ja haasteemme ovat niin yhteisiä, ja ytimeltään ne kiteytyvät samoihin kysymyksiin.

Vapaudumme painolasteista. Ja samalla kasvamme ihmisinä. Ymmärrämme enemmän omasta paikastamme elämässä. Avaamme yhteyden itseemme, muihin ja elämään. Olemme omassa voimassamme. Tämä heijastuu läheisiimme. Voimme olla heille läsnä. Voimme rakastaa ilman painolastia.

Perhekonstellaation on kehittänyt saksalainen psykoanalyytikko Bert Hellinger (1925-2019). Olen opiskellut menetelmää hänen luonaan Itävallassa.

Image by Simon Rae

Uutena osana mindfulnessohjelma!

Vuoden 2021 kasvuryhmässä on mukana prosessia tukeva mindfulnessohjelma - ehkä oletkin jo kuullut Loving Grounded Awarenessista.


Meet Awarely -tapaamiset olivat mukana jo ensimmäisessä kasvuryhmässä, ja ne koettiin todella syvällisiksi ja läsnäoloa sekä hyvinvointia tukeviksi. Tämä inspiroi minua viemään läsnäolon kokemusta vieläkin pidemmälle, ja rakensin mukaan mindfunessohjelman. Näin osallistujat saavat vieläkin enemmän työkaluja ihmisenä kasvuun.

Jani Romanin mindfulness-kurssit ovat olleet Suomen suosituimpia.

Image by Bewakoof.com Official

Uutena osana Käyttäytymisklinikka!

Käyttäydytkö aina siten kuin oikeasti haluaisit? Kadutko toisinaan reaktioitasi? Haluaisitko kyetä toimimaan paremmin kaikenlaisissa tilanteissa?


Pinna kiristyy lasten kanssa, puolison kanssa tai somekeskusteluissa. Ujostuttaa ottaa yhteyttä ihmiseen, johon haluaisi tutustua. Tai emme vain huomaa tilaisuutta, jolloin voisimme toimia toisin, myötätuntoisemmin, ottaa paremmin huomioon toisia tai jopa luoda jotain aivan uutta – kuljemme automaattiohjauksella ilman aitoa kykyä olla yhteydessä juuri tähän hetkeen.


Kuulostaako tutulta?


Minulle ainakin on tuttua. Siksi loin Yhteys-kasvuryhmään aivan uuden Käyttäytymisklinikan, jossa saat tutkia toimintaasi erilaisissa tilanteissa – sinulle merkityksellisissä – ja rakentaa itseesi uusia toimivampia toimintamalleja. 


Klinikka toteutetaan kasvuryhmän neljännessä osassa, ja se tapahtuu yhdessä kahden tunnin sessiossa kaikkien osallistujien kanssa, jonka jälkeen sitä jatketaan vertaisryhmissä siten, että jokainen saa tilaisuuden tutkia käyttäytymistään itselle merkityksellisessä tilanteessa ja kehittää sitä.


Käyttämiemme toimintamallien taustat tulevat omasta ja perheemme historiasta. Samoin tunteet, joita koemme, eivät oikeastaan ole omia tunteitamme, vaan ne ovat jatkumoa menneisyydestä.

Käyttäytymisklinikassa saat oivaltaa syvempää taustaa käyttäytymisellesi – ja kasvaa siitä. Tämä uusi klinikka tulee olemaan jokaiselle osallistujalle syvän merkityksellinen!

Yhteys™-kasvuryhmän rakenne

 1. Kerran kuukaudessa puolen päivän mittainen (4 h) live Zoom-tapaaminen, jossa alustan aiheeseen liittyen, ohjaan meditaation ja useita konstellaatioita kysymyksistänne, ja jossa saat turvallisesti jakaa ajatuksiasi, tunteitasi ja kokemuksiasi pienryhmissä. Koko ryhmän osuuksista tulee tallenne, johon voit palata koko kasvuryhmän ajan. Huom! Toisen kuukauden tapaamiskerta on kaksipäiväinen ja tapahtuu la-su.

 2. Viitenä kuukautena ohjaan kehittämäni syvällisen 1,5 tunnin mittaisen Meet Awarely -prosessin, jossa voit kehittää läsnäolosi- ja kohtaamisen kykyäsi. Toteutetaan Zoomin avulla.

 3. Kolmen hengen ystäväpienpiiri, joka on turvallinen suljettu pienryhmä ja jossa voitte jakaa ja tukea toisianne säännöllisesti läpi koko kasvuryhmän ajan. Ryhmä voi sopia käyttääkö Zoomia, Messengeriä, Skypeä tai jotain muuta videopuhelutyökalua.

 4. Lisäksi annan sinulle harjoituksia ja meditaatioita, joilla työstät omia kysymyksiäsi, ihmissuhteitasi ja yhteyttäsi elämään.

 5. Loving Grounded Awareness -harjoituksia, joiden avulla kehität läsnäolosi ja tiedostamisesi taitoa ja kohtaat elämäsi tärkeitä kysymyksiä.

 6. Käyttäytymisklinikka, jossa saat tutkia käyttäytymistäsi ja kehittää sitä.

 7. Oma suljettu yhteisö, jossa voit jakaa kokemuksistasi ja oivalluksistasi.

 

Kasvuryhmään osallistuminen on helppoa, tarvitset vain tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin.

Hinta

Kasvuryhmän hinta on 1950 euroa, mutta saat 25 %:n eli 487,50 €:n alennuksen, jos ilmoittaudut 27.6.2021 mennessä.

Kurssin hinta on siis 27.6 asti 1462,50 €.

Voit valita maksaa kurssin yhdessä, kolmessa (487,50 €/kk) tai kuudessa (243,75 €/kk) osassa.

 

Lisäksi saat, osallistuessasi Yhteys-kasvuryhmään, etuna 710 €:n alennuksen konstellaation peruskoulutukseen kuuluvasta Konstellaatioiden ohjaaminen Pieniä ihmeitä -kurssista (norm. 1200 €, alennettuna 490 €). Etujen arvo yhteensä n. 1200 €!

 

Konstellaation peruskoulutukseen kuuluvat Oma voima -kurssi, Yhteys-kasvuryhmä ja Pieniä ihmeitä -kurssi. Etu on voimassa vuoden ajan Yhteys-kasvuryhmän suorittamisesta.

Webinaarikuvakollaasi_edited.png

Dr. Jani Roman ja palautteita

Kun suljen livelähetyksen, istun hetken hiljaa silmät kiinni. Valtava aalto on kulkenut ylitsemme ja nyt on vain oltava hetki hiljaa. Antaa kaiken laskeutua. Antaa sen versoa, mikä on alkanut itää.

Ensimmäinen Yhteys-kasvuryhmä alkoi elokuussa 2020, osallistujia 21. Sen palautteiden keskiarvo on tasan 5 (asteikolla 1-5).

”Syksyn kasvuryhmän myötä mieli on jotenkin tasaantunut ja stressin sietokyky lisääntynyt merkittävästi. On ollut todella mielenkiintoista jakaa omia ajatuksia ja kokemuksia ja vastaavasti kuunnella muiden ajatuksia. Konstellaatiot ovat olleet erittäin koskettavia ja niissä on aina erityinen energia ja lataus. Näiden myötä läsnäolo on parantunut ja kuulluksi tulemisen tärkeyden merkitys avautunut.”

Kauko Härmä

”Olen saanut kokea kurssin aikana yhteyttä itseeni, sisimpääni, tunteisiini, menneisyyteen ja nykyhetkeen. Konstellaatiot ovat tuoneet syvyyttä, selityksiä, avanneet lukkoja ja kannatelleet minua. Miten paljon meillä ihmisillä onkaan samankaltaisuutta muitten kanssa. Minun ongelmani eivät olekaan niin outoja, suuria tai erilaisia. On syntynyt yhteyttä kurssilaisten kanssa – ihan kun omaa perhettä. Emme tunne toisiamme, mutta jo runsaan kolmen kuukauden aikana, olemme saaneet rohkeutta, uskallusta, kannattelua toisiltamme, vaikka olemme zoomin välityksellä tavanneet. Kun on tullut nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi, se vahvistaa, voimistaa meitä kaikkia. Yhteys tuttaviin, ystäviin ja sukulaisiin on saanut uuden suunnan, näkökulman. Olen oivaltanut, että elämä voi olla kevyttä ja kannattelua saa. 

Janin ohjaus on ollut ammattitaitoista. Hän on erinomainen opas, opettaja. Olen siitä kiitollinen ja tärkeintä on myös tehdä annettuja harjoituksia, koska minä itse niitten kautta opin viemään opittuja asioita käytäntöön... luotan 100%.sti tähän prosessiin.”

Helena Tohmo

"Janilla on mielenkiintoinen kyky katsoa asioita uudesta näkökulmasta.

Perkekonstellaation jälkeen olen nähnyt edesmenneiden äitini ja isäni  käytöksen uudella tavalla. Tuntuu että he ovat nyt sovussa keskenään ja kannustavat minua yhdessä eteenpäin."

Paula Holopainen

”Erinomaisesti ohjatut konstellaatiot ja erinomainen ryhmähenki + mahtavat pienryhmäkokoontumiset!”

”Kiitos Jani, tämä on niin valtava prosessi, että mielestäni vähemmän on enemmän ja nyt tuntuu siltä, että ei yhtään enempää tarvitse olla.”

”Jo Oma voima -kurssi sai tämän alkuun ja nyt jatkan helpottuneempana, ihan kun olisin kevyempi, katson ihmisiä jotenkin eri silmin, etenkin siskoani, poikiani ja ympäristöäni. Tunnistan omia kuoppiani, taakkojanikin... en nyt syytä ketään.”

”Konstellaatio näyttää toimivan vaikka olemme etänäkin. Tunteet tulevat samalla lailla vahvoina kuin paikalla olevassa ryhmässäkin.”

"Lämpö ja Janin työn seuraaminen, se on niin rauhallista ja keskittynyttä ja oleellisen tunnistavaa."

Muita palautteita:

”Olet tehnyt uskomattoman työn sydämellä ja taidolla ja samalla avannut jotain ainulaatuista.” Kristiina Kurki-Suonio, konstellaatio-ohjaaja.

"Olen saanut kursseistasi, konstellaatiopäivistäsi ja webinaareistasi valtavasti lisää ymmärrystä työhön ja elämään! Hakeuduin oppiisi, sillä yksi elämäni ohjenuora on: Opi parhailta. Olet käytännönläheinen, sydämellinen, ja tietomääräsi ja kokemuksesi on vaikuttava. Myös tapasi kannustaa ihmiset aitoon dialogiin on hyvin inspiroivaa. Luot tilaa jakamiselle, ja se on tärkeää. Olen parin viime vuoden aikana kuunnellut varmaankin jokaisen webinaarisi, ja tapasi selittää asioita yhä uusilla tavoilla saa joka kerta jotain selkeytymään sisälläni. Jotain muuttuu. Kiitos."

Kaija Solana, muutosvalmentaja, coach, puhuja, kirjoittaja

”Mindfulness-, oma voima- ja pieniä ihmeitä-kurssisi ovat avanneet aivan erilaisen tavan meditoida ja työstää omia tuntemuksia. Olen saanut oma voima kurssin harjoituksista oivalluksia sukupolvien yli siirtyvästä taakasta ja uusista tavoista lähestyä tätä asiaa ja etenkin tunteita, joille en osannut aikaisemmin nimetä lähdettä. Kiitos sinulle upeista koulutuksistasi. Vien niitä sydämessäni eteenpäin saatuani niistä itse paljon voimaa.”

”Maailman rakkaudellisimmat kurssit! Olen saanut hermoston ja hormonitoiminnan tasapainoon sekä erityisen pahat selkäkivut ovat pienentyneet niin että voin taas kävellä ja pystyn pitämään niitä edelleen hallinnassa ilmaisen Mindfulness-lahjasi harjoituksien avulla. Olen saanut uuden elämän. Olen niin kiitollinen. LÄMMIN KIITOS, JANI ❤️”

”Olen saanut ja oivaltanut kurssien aikana ja edelleenkin enemmän kuin olen osannut odottaa. Olen saanut syvällistä ymmärrystä elämästä, evoluutiosta, ihmisenä olemisesta, anteeksiannosta ja armosta. Olen todellakin tullut kotiin rakkaiden vanhempieni luo, mutta kasvuprosessi jatkuu yhä syvemmälle ja laajemmalle. On uuden alku. Sellaisen elämän alku, joka on täynnä rakkautta. Olen kiitollinen, että minulle ikään kuin tuotiin tilaisuus osallistua lämminhenkisille kursseillesi, juuri kun kipeimmin kaipasin vastauksia. Olet ollut minulle tässä ajassa tärkeä ja läheiseltä tuntuva ihminen. On ollut niin helppo ymmärtää ja allekirjoittaa kaiken mitä olet kertonut ja ohjannut. Arvostan sinua suuresti lämminhenkisenä ja empaattisena ihmisenä sekä ammattitaitoisena ohjaajana. Sinulla on suuri sydän ❤️"

Muita kursseja: 

Oma voima™ -verkkokurssilla on ollut osallistujia yli 400 ja palautteiden keskiarvo on 4,7 (asteikko 1-5).

Pieniä ihmeitä™ -verkkokoulutuksessa on ollut osallistujia yli 80 ja palautteiden keskiarvo on 4,6.

Läsnäolon ydin™ -mindfulnesskurssi on Suomen suosituin, yli 7000 osallistujaa ja palautteiden keskiarvo on 4,4.

---

 

Olen kouluttautunut syvällisesti terapiaan (seitsemänvuotinen psykodraamaohjaajakoulutus ja intensiivinen perhekonstellaation opiskelu mm. menetelmän kehittäjän Bert Hellingerin luona). Olen kokenein konstellaatioterapeutti Suomessa ja monipuolisesti syventynyt ihmisenä kasvuun ja myös yhteisöjen kehittämiseen. Minulle tutkimustyö ja -tieto on tärkeä pohja, jonka tulee yhdistyä syvään itsetuntemukseen. Keskeisin asia ihmisenä kasvussa on mielestäni myötätunnon kehittyminen, joka on erottamattomasti yhteydessä ihmisen suhteeseen omien vanhempiensa kanssa.

Olen tekniikan tohtori, väitellyt työpsykologiasta aiheena dialogi organisaatiokulttuurin kehittämisen menetelmänä. Olen myös psyko- ja sosiodraaman TRO, Master of Quality ja tuotanto- ja energiatalouden DI.

Enlightened Dialogue

on luomani alusta kohtaamisille, joissa on valoa. Enlightened tarkoittaa valistunutta, valaistunutta ja valveutunutta. Se viittaa syvälliseen ymmärrykseen ihmisestä ja hänen haasteistaan. Aiemmin olen toteuttanut ihmisenä kasvun kursseja ja koulutuksia sekä terapiaryhmiä Dialogi-instituutin kautta, mutta uudessa järjestyksessä Dialogi-instituutti keskittyy tutkimusten tekemiseen, Enlightened Dialogue ihmisenä kasvua tukeviin kohtaamisiin ja Systems Enlightenment organisaatioiden kehittämiseen.