Etsi
  • Jani Roman

Vastuuni, ylimielisyyteni ja välittämiseni


Vuosi 2020 antoi paljon aineksia ihmisenä kasvuun. Olen saanut kohdata besserwisseriyttäni, ylimielisyyttäni ja vastuutani.


Ne ovat kulkeneet käsi kädessä.


Nimittäin, mitä teen, kun olen huomannut levitettävän tietoa, joka ymmärrykseni mukaan on valheellista ja myös vahingollista? Miten valitsen reagoida? Entä jos oma tietoni onkin virheellistä? Olenko valmis kohtaamaan sen? Onko oikein vastata postauksiin, joissa oman ymmärrykseni mukaan kannustetaan ihmisiä jopa hengenvaaralliseen toimintaan? Astunko silloin ääneen lausumattoman sosiaalisen normin ylitse hyväksyä hiljaisesti ja olla keikuttamatta venettä? Onko se riskin arvoista? Entä sen jälkeen tuleva syyllisyys? Kestänkö sen? Olenko valmis siihen, että jotkut ystävyydet päättyvät? Vai onko tämä mahdollisuus päästä entistäkin syvemmälle siihen, mikä on oikeasti merkityksellistä? Onko tämä oikeasti puhdistuksen aikaa, jossa valheet palavat tuhkaksi – ja jossa voimme kasvaa ihmisinä?


Vastuun, välittämisen ja arvostuksen yhteensovittaminen käy työstä. Varsinkin, kun olen tarkistanut tietojani käsiteltävistä asioista moneen kertaan, etsinyt tutkimuksia ja kysynyt paremmin tietäviltä. Olen halunnut perustaa kommenttini parhaalle mahdolliselle tiedolle. Olen myös halunnut etsiä sanat, jotka liittyvät käsiteltävään asiaan, eivät ihmisiin. Olen pyrkinyt muistamaan, että jokainen tekee parhaansa. Jokaisen viestin takana on ihminen, joka pyrkii hyvään.


Korona-aika on jakanut ihmisiä. USAn vaalit ovat jakaneet ihmisiä – ja jakavat edelleen. Hämmentävällä tavalla on paljastunut, että korona(väittämät) ja vaalit eivät olekaan erillisiä asioita, vaan ne ovat osia pitkään muhineista valheisiin perustuvista virtauksista, jotka ovat levinneet keskuuteemme.


Hämmentävintä on ollut nähdä, miten ”henkiset” ja vaihtoehtoiset ihmiset ovat omaksuneet käsityksiä, jotka alkavat olla irrallaan todellisuudesta aivan merkittävällä tavalla, ja että tähän porukkaan on vuosien aikana liittynyt tavallisia ihmisiä, jotka ovat olleet alttiita uskomaan esimerkiksi pedofiliaväitteitä. On rakennettu vuosien ajan pimennossa tarinaa, jossa paha voima yrittää vahingoittaa ihmisiä. Tuo paha voima toimisi kaikkien viranomaisten ja hallitusten takana. Siksi ihmisiä on kehotettu olemaan seuraamatta normaaleja medioita.


Ihmisiä on kehotettu olemaan välittämästä viruksesta, ja se on lisännyt ylimääräisiä kuolemia merkittävästi maissa, joissa epidemiaa ei ole onnistuttu rajoittamaan. Venäjällä ylikuolleisuus on vuonna 2020 yli 20 % - sellainen on aivan käsittämätön lisäys!


USAn käyrä on ainakin yhtä paha. Vuosi 2020 liitelee aivan omissa sfääreissään aiempiin vuosiin verrattuna. Korona on järkyttänyt tuntemaamme maailmaa pahemmin kuin kukaan olisi voinut edes aavistaa vuosi sitten.
Ja sitten vielä sairauden aiheuttamat työttömyydet, psyykkisen pahoinvoinnin lisääntyminen, perheväkivallat. Yksinäisyys.


Traagista on ollut, että maissa, joissa tarina ”pahasta voimasta” elää vahvana, epidemia on iskenyt kaikkein kovimmin – koska ihmiset eivät ole varoneet ja pitäneet etäisyyksiä. Sama nähdään myös hyvin selvinneissä maissa niissä etnisissä ryhmissä, joissa on ollut alttiutta uskoa valheita koronasta.


Ihminen saa kohdata pimeätä puoltaan omalla hengellään.Ja somekeskustelut ovat käyneet kuumina. Moni on valinnut poistaa Facebook-ystäviään joko sen takia, että salaliittohöyryämiset ovat menneet yli äyräiden, tai siksi, että huomautukset väitteiden lähteiden luotettavuudesta ovat kolahtaneet liian kovaa.


Maailman polarisaatio vetää ihmisiä mukanaan ja valikoiduimme ”meihin” ja ”niihin”. Myötätunto vastapuolta vähenee tai jopa katoaa.


Minusta järkyttävintä oli ”Sleepy Joe”n kaltaiset videot. Nauruvideoita ihmiselle, joka änkyttää. Ja lisäksi perustuu valheisiin. Ehkä tähän videoon kiteytyy paljon maailmamme polarisaatiosta?


Kaiken tämän keskellä monet puhuvat henkisyydestä.


Mitä henkisyys oikeastaan on?


Minusta vaikuttaisi siltä, että ”henkisyydestä” on tullut ase omien todellisuudesta irtautuneiden käsitysten puolustamiseen.


Kävimme tästä taannoin keskustelun muutaman ystävän kanssa. Sanoin, että minä en ole tippaakaan henkinen ihminen.


Ystäväni menivät hiljaiseksi. Sitten yksi heistä kysyi, että miten voit sanoa noin – ei voi puhua kuten sinä puhut ilman henkisyyttä.


Vastasin, että en ymmärrä mitä henkisyys on. En usko korkeampiin värähtelyihin, vaan toimin aina, ja olen aina toiminut, oman ymmärrykseni mukaan. Ymmärrykseni on kehittynyt kaiken aikaa, ja toimintanikin on muuttunut. Mitään sen kummallisempaa ei ole.


Sen sijaan voin tunnustaa, että olen toisinaan ylimielinen, varsinkin turhautuessani, olen besserwisser, olen rajoittunut. Mutta olen myös iloinen siitä, että olen kaikkea tuota. Se kertoo minulle, että olen ihminen, joka haluaa kasvaa.


Minä myös välitän tästä maailmasta. Välitän ihmisistä. Kun olen vastannut somessa postauksiin, joissa olen tunnistanut virheellistä ja vaarallista tietoa, olen tehnyt sen, koska välitän. Olen tehnyt sen silläkin uhalla, että olen väärässä.


Ja jos olen väärässä, olen siitäkin iloinen. Se antaa jälleen mahdollisuuden kasvaa.Ihmisenä kasvun työtä teemme 23.1 alkavassa Yhteys-kasvuryhmässä: syvällistä kasvu- ja terapiatyötä koronaturvallisesti.


Yhteys-kasvuryhmä on luotu sinulle, jotta voit aidosti kehittää itsetuntemustasi, selkeyttäsi, rakkaudellisuuttasi, ymmärrystäsi ja kykyäsi olla voimassasi.


Syksyllä alkaneen ensimmäisen ryhmän palautteet kertovat, että Yhteys-kasvuryhmä on poikkeuksellinen. Konstellaatiot, kerta toisensa jälkeen, koskettavat niin syvältä sieluun, että tuntuu siltä kuin tähdet asettautuisivat taivaalla uusiin asemiin. Koko maailma muuttuu.


Sen lisäksi, ja siitä johtuen, että Yhteys-kasvuryhmä tuo meille syvällistä itsetuntemusta ja henkilökohtaista paranemista, se on keskeinen osa konstellaation koulutusta. Se on myös edullisempi kuin perinteiset koulutukset ja kasvu- ja terapiaryhmät, ja siihen on helpompi osallistua, koska minnekään ei tarvitse matkustaa, ja osa livetapahtumista on katsottavissa jälkikäteen tallenteina.


Yhteys-kasvuryhmä on tarkoitettu sinulle, jotta voit kasvaa ihmisenä.


Jotta voit elää täydempää elämää. Luoda suhteita, joissa on läsnä rakkaus ja välittäminen. Löytää oman voimasi ja saada kokemuksen, että olet hyvä sellaisena kuin olet – ja se paradoksaalisesti avaa todellisen mahdollisuuden ihmisenä kasvuun.


Se tekee hyvää sinulle, läheisillesi, ystävillesi ja koko maailmalle.


Yhteys-kasvuryhmä alkaa 23.1 ja siihen on edullisempi hinta vielä 3.1 asti!

Ensimmäinen ryhmä alkoi elokuussa, ja nyt hieman yli puolen välin jälkeen osallistujien palautteiden keskiarvo on tasan 5/5.

Kun ajattelen niitä syvällisiä, ajan pysäyttäviä konstellaatioita, joita olemme saaneet kokea kerta toisensa jälkeen, en ihmettele palautteita. Tämä työskentely nostaa meitä kohti neljättä tasoa.

”Erinomaisesti ohjatut konstellaatiot ja erinomainen ryhmähenki + mahtavat pienryhmäkokoontumiset!”

”Kiitos Jani, tämä on niin valtava prosessi, että mielestäni vähemmän on enemmän ja nyt tuntuu siltä, että ei yhtään enempää tarvitse olla.”

”Jo Oma voima -kurssi sai tämän alkuun ja nyt jatkan helpottuneempana, ihan kun olisin kevyempi, katson ihmisiä jotenkin eri silmin, etenkin siskoani, poikiani ja ympäristöäni. Tunnistan omia kuoppiani, taakkojanikin... en nyt syytä ketään.”

”Konstellaatio näyttää toimivan vaikka olemme etänäkin. Tunteet tulevat samalla lailla vahvoina kuin paikalla olevassa ryhmässäkin.”

Jotkut ovat miettineet, että miten konstellaatiot toimivat etänä. Olen askel kerrallaan tutkinut niiden tekemistä, ja voin nyt tehdä konstellaation usealla tavalla verkon kautta – ja osallistujat eivät edes tule ajatelleeksi, että miten se tehdään. Oleellista ei mielestäni olekaan tekniikka, vaan ymmärrys siitä, mitä teemme.

Monisukupolviset syvälliset konstellaatiot onnistuvat aivan yhtä hyvin verkon kautta kuin läsnäolevissa ryhmissä. Ehkä jopa paremmin, sillä kenenkään ei tarvitse lähteä minnekään. Jokainen voi olla omassa kodissaan ja kokea ne voimakkaat tunteet, jotka konstellaatiosta lähtevät liikkeelle.


229 katselukertaa0 kommenttia