Etsi
  • Jani Roman

Eheytymisen aikaSalaliittoteoriat ja disinformaatio ovat saavuttaneet yhden tärkeän virstanpylvään: niiden seuraukset tulevat näkyville.


Tuskin kukaan on jäänyt kylmäksi koronaviestien (rajoitusten puolesta tai vastaan) tai USAn vaalivilppiväitösten suhteen. Eikä se ole ihme, sillä nämä koskettavat jokaista. Loppujen lopuksi kyse on ihmisten terveydestä ja jopa hengestä.


Toisinaan ihmiset haluavat vetäytyä tällaisen ääreltä pois. Sulkea maailman uutiset ja tapahtumat pois mielestään. Se on ymmärrettävää.


Sillä eikö viisautta olekin vetäytyä pois maailman höyryistä ja etsiä rauhaa ja hiljaisuutta?


Sanoisin, että sekä että.


Ihmisen on etsittävä sisäinen tasapaino, mutta senkin löytämiseen mielestäni väistämättä kuuluu kysymys: mikä on minun osuuteni maailman kehityksestä?


Jos ihminen löytää sisältään välittämistä, rakkautta, hän haluaa antaa parhaan panoksensa maailmalle.


Hän haluaa olla kasvun, arvostuksen, ystävyyden ja luomisen puolesta.


Jotta ihminen voi löytää sisäisen tasapainon, hänen on oltava rehellinen. Hänen on nähtävä sisällään olevat jännitteet. Pimeys itsessään.


Ainoa keino todella nähdä ne on välittäen. Ei tuomiten. Ei kritisoiden.


Koska se on niin vaikeaa, niin moni meistä ohittaa tuon ja samalla ohittaa kasvun mahdollisuuden. Hän voi alkaa käyttää sanoja ”rakkaus” ja ”herääminen”, mutta ne eivät oikeasti sisällä vielä mitään. Hän ei ole kohdannut sisällään olevaa tuskaa.


Mutta tällaista meidän ihmisten elämä on. Tätäkin me voimme katsoa. Levollisesti. Ystävällisesti. Sallien.


Tästä sallimisesta syntyy paradoksaalisesti jotain uutta. Pimeys valkenee.


Ihminen hyväksyy itsensä kaikkine puolineen. Sillä hetkellä se mikä oli mustaa, alkaakin loistaa. Ihmisen sydän lämpenee.


Nimittäin pimeys, jännitteet, haavat, traumat ja mustat tunteet ja ajatukset eivät olekaan hänen vikansa. Ne ovat seurausta siitä, mitä hän on kokenut.


Tunteet, jotka millisekunneissa triggeröityvät ja laukaisevat meissä toimintamalleja, liittyvät perheemme ja sukumme historiaan. Ne eivät olekaan meidän omia tunteitamme – tai ovat, mutta ne ovat tulleet perintönä. Lopulta ne ovat ihmiskunnan perintöä.


Ihmisen historia on väkivaltainen. Hyväksikäyttävä. Raaka.


Mutta myös hellä, rakkaudellinen, viisas.


Jos voimme sanoa kyllä kaikelle tälle, meissä alkaa versoa uutta, sillä rohkeutemme nähdä ja katsoa avaa uusia mahdollisuuksia.


Tällä tavalla voimme kohdata myös muut, ja silloin voimme antaa parasta maailmalle. Voimme olla osa maailmaa, ja edistää sen kehitystä ja kukoistusta.


Tätä työtä teemme mindfulnessin ja perhekonstellaation avulla.


Ja se työ näkyy siinä, miten olemme osa maailmaa.

Eheytymisen aika - sisäisesti ja ihmisten välillä

Maksuton webinaari 18.1.2021 klo 18-19:30

Jani Roman


Miten kohdata korona-aika, salaliittoteoriat, populistiset poliittiset liikkeet, ilmastonmuutos ja ihmisenä kasvu? Pohdin tässä webinaarissa tähän liittyviä kysymyksiä ja miten mindfulness ja systeeminen ymmärrys voivat auttaa meitä. Tämä webinaari valmistelee myös seuraavan päivän yhteistä konstellaatiota (ilmoittauduttava erikseen).


> Ilmoittaudu

Eheytymisen aika osa 2 - konstellaatio

Maksuton webinaari 19.1.2021 klo 18-19:30

Jani Roman


Miten eheyttää salaliittoteorioihin uskovien ja muiden ihmisten suhteita. Tutkimme mitä on kaiken taustalla ja mikä yhdistää ja mikä erottaa ihmisiä. Etsimme tietä keskinäiselle arvostukselle ja rakkaudelle.


Teemme yhteisen konstellaation, jossa tutkimme tätä. Sen jälkeen on aikaa keskustelulle.

> Ilmoittaudu

295 katselukertaa0 kommenttia