Peili™

Viiden kuukauden läsnäkasvuryhmä 2021

Dr. Jani Roman

Osa konstellaation peruskoulutusta

Kuka olen? Minne menen?

Alkaa 16.9.2021

woman trekking at Picos de Europa mounta

Kaipaatko selkeyttä, tasapainoa ja syvempää yhteyttä itseesi?

Peili on perhekonstellaatioon perustuva terapeuttinen kasvuryhmä, jossa saat syvempää yhteyttä itseesi ja kehität elämäsi perustuksia.

Perhekonstellaatio tekee näkyväksi kantamiasi alitajuisia suhteita ja taakkasiirtymiä. Voit eheyttää ja parantaa haavojasi ja traumojasi, ja sen kautta saada uusia mahdollisuuksia onnistua ihmissuhteissasi ja työssäsi.

Kasvuryhmän vetäjä Jani Roman on kokeneimpia perhekonstellaation vetäjiä Suomessa ja opiskellut menetelmää sen kehittäjän Bert Hellingerin luona.

Peili-kasvuryhmä kestää viisi kuukautta ja siinä on viisi kahden päivän tapaamista. Jokaisena päivänä teemme useita konstellaatioita. 

Kasvuryhmä on henkilökohtaista kasvua varten, mutta se on myös osa perhekonstellaation peruskoulutusta yhdessä Oma voima ja Pieniä ihmeitä -verkkokurssien kanssa.

Ihmisenä kasvu

Ihmisenä kasvu tarkoittaa sitä, että ihminen voi alkaa toimia uusilla tavoilla. Hänen ei tarvitse enää toistaa toimimattomia dynamiikoita. Tällainen muutos ei tapahdu pelkällä päätöksellä, sillä tyhjästä on paha nyhjäistä. Muutos tapahtuu kohtaamalla ne tunteet, jotka ovat kohtaamatta, ja eheyttämällä sisäisesti ihmissuhteensa, jolloin uusille toimintamalleille syntyy mahdollisuus.

 

Keskeinen edellytys kasvulle on myötätunto. Myötätunto on inhimillisyyden perusta. Se on sinuiksi tulemista itsensä kanssa. Sillä aina suurin haaste on kohdata se, mikä tuntuu vaikealta. Ilman myötätuntoa kohtaamista ei voi tapahtua.

 

Myötätunto syntyy ymmärryksestä: jokainen on tehnyt parhaansa, ja jokainen on sydämessään toivonut hyvää läheisilleen ja itselleen, mutta ei ole kyennyt parempaan. Siitä tulee suuri suru, ja tämän näkeminen vapauttaa parantavan myötätunnon.

 

Voimme kohdata itsemme rajallisina, keskeneräisinä, inhimillisinä. Voimme olla läsnä itsellemme kaikkine tunteinemme. Tämä kohtaaminen parantaa meidät syvällä tasolla – ja se alkaa heijastua siihen, miten kohtaamme muut ja maailman.

 

Perhekonstellaatio

 

Perhekonstellaation avulla ohitamme puheet ja selitykset, jotka usein ohjaavat huomiomme vääriin paikkoihin. Voimme vihdoinkin nähdä sen, mikä on oikeasti merkityksellistä!

 

Perhekonstellaatio tekee näkyväksi alitajuiset projektiot, jotka heijastamme nykyhetken ihmisiin ja asioihin. Voimme tunnistaa, miten konfliktimme ja haasteemme ovatkin mieleemme varastoituneessa menneessä: yritämme ratkoa ongelmia, jotka kuuluvat menneisyyteen.

 

Perhekonstellaatio on ainutlaatuinen menetelmä. Se mahdollistaa kasvun, jota ei pelkällä puheella voitaisi saavuttaa.

 

Perhekonstellaation on kehittänyt saksalainen psykoanalyytikko Bert Hellinger (1925-2019).

Tapaamiset

Peili-kasvuryhmä koostuu viidestä kahden päivän tapaamisesta. Paikka on Scandic Espoo (Nihtisillantie 1).

 

Ensimmäinen päivä alkaa klo 9.30 ja päättyy klo 17, ja toinen tapaamispäivä alkaa klo 9 ja päättyy klo 16.30.

 

Ajankohdat:

  1. tapaaminen 16.-17.9

  2. tapaaminen 14.-15.10

  3. tapaaminen 18.-19.11

  4. tapaaminen 16.-17.12

  5. tapaaminen 13.-14.1

Perhekonstellaatiokoulutus

 

Peili-kasvuryhmä on osa perhekonstellaation peruskoulutusta yhdessä Oma voima ja Pieniä ihmeitä -verkkokurssien kanssa. Se on rinnakkainen Yhteys-kasvuryhmän kanssa, joka on puolen vuoden mittainen etäyhteyksin tapahtuva kasvuryhmä, eli kumpi tahansa käy osaksi peruskoulutusta.

Hinta

Peili-kasvuryhmän hinta on 2.950 euroa (sis. alv), ja voit maksaa sen yhdessä tai useammassa erässä.

Saat etuna 710 €:n alennuksen Pieniä ihmeitä - konstellaatioiden ohjaaminen -kurssille osallistuessasi Peiliin. Pieniä ihmeitä normaalihinta on 1200 €, mutta Peilin käyneille hinta on vain 490 €.

 

Hakeminen

 

Lähetä hakemus kasvuryhmään osallistumisestasi klikkaamalla tästä. Sinun ei tarvitse olla suorittanut Oma voima tai Pieniä ihmeitä -verkkokursseja osallistuaksesi Peili-kasvuryhmään.

Ryhmään hyväksymisen edellytys on Covid-19-rokotustodistus.

Webinaarikuvakollaasi_edited.png

Dr. Jani Roman ja palautteita

Yhteys-kasvuryhmän palautteita.

”Syksyn kasvuryhmän myötä mieli on jotenkin tasaantunut ja stressin sietokyky lisääntynyt merkittävästi. On ollut todella mielenkiintoista jakaa omia ajatuksia ja kokemuksia ja vastaavasti kuunnella muiden ajatuksia. Konstellaatiot ovat olleet erittäin koskettavia ja niissä on aina erityinen energia ja lataus. Näiden myötä läsnäolo on parantunut ja kuulluksi tulemisen tärkeyden merkitys avautunut.”

Kauko Härmä

”Olen saanut kokea kurssin aikana yhteyttä itseeni, sisimpääni, tunteisiini, menneisyyteen ja nykyhetkeen. Konstellaatiot ovat tuoneet syvyyttä, selityksiä, avanneet lukkoja ja kannatelleet minua. Miten paljon meillä ihmisillä onkaan samankaltaisuutta muitten kanssa. Minun ongelmani eivät olekaan niin outoja, suuria tai erilaisia. On syntynyt yhteyttä kurssilaisten kanssa – ihan kun omaa perhettä. Emme tunne toisiamme, mutta jo runsaan kolmen kuukauden aikana, olemme saaneet rohkeutta, uskallusta, kannattelua toisiltamme, vaikka olemme zoomin välityksellä tavanneet. Kun on tullut nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi, se vahvistaa, voimistaa meitä kaikkia. Yhteys tuttaviin, ystäviin ja sukulaisiin on saanut uuden suunnan, näkökulman. Olen oivaltanut, että elämä voi olla kevyttä ja kannattelua saa. 

Janin ohjaus on ollut ammattitaitoista. Hän on erinomainen opas, opettaja. Olen siitä kiitollinen ja tärkeintä on myös tehdä annettuja harjoituksia, koska minä itse niitten kautta opin viemään opittuja asioita käytäntöön... luotan 100%.sti tähän prosessiin.”

Helena Tohmo

"Janilla on mielenkiintoinen kyky katsoa asioita uudesta näkökulmasta.

Perkekonstellaation jälkeen olen nähnyt edesmenneiden äitini ja isäni  käytöksen uudella tavalla. Tuntuu että he ovat nyt sovussa keskenään ja kannustavat minua yhdessä eteenpäin."

Paula Holopainen

”Erinomaisesti ohjatut konstellaatiot ja erinomainen ryhmähenki + mahtavat pienryhmäkokoontumiset!”

”Kiitos Jani, tämä on niin valtava prosessi, että mielestäni vähemmän on enemmän ja nyt tuntuu siltä, että ei yhtään enempää tarvitse olla.”

”Jo Oma voima -kurssi sai tämän alkuun ja nyt jatkan helpottuneempana, ihan kun olisin kevyempi, katson ihmisiä jotenkin eri silmin, etenkin siskoani, poikiani ja ympäristöäni. Tunnistan omia kuoppiani, taakkojanikin... en nyt syytä ketään.”

”Konstellaatio näyttää toimivan vaikka olemme etänäkin. Tunteet tulevat samalla lailla vahvoina kuin paikalla olevassa ryhmässäkin.”

"Lämpö ja Janin työn seuraaminen, se on niin rauhallista ja keskittynyttä ja oleellisen tunnistavaa."

Muita palautteita:

”Olet tehnyt uskomattoman työn sydämellä ja taidolla ja samalla avannut jotain ainulaatuista.” Kristiina Kurki-Suonio, konstellaatio-ohjaaja.

"Olen saanut kursseistasi, konstellaatiopäivistäsi ja webinaareistasi valtavasti lisää ymmärrystä työhön ja elämään! Hakeuduin oppiisi, sillä yksi elämäni ohjenuora on: Opi parhailta. Olet käytännönläheinen, sydämellinen, ja tietomääräsi ja kokemuksesi on vaikuttava. Myös tapasi kannustaa ihmiset aitoon dialogiin on hyvin inspiroivaa. Luot tilaa jakamiselle, ja se on tärkeää. Olen parin viime vuoden aikana kuunnellut varmaankin jokaisen webinaarisi, ja tapasi selittää asioita yhä uusilla tavoilla saa joka kerta jotain selkeytymään sisälläni. Jotain muuttuu. Kiitos."

Kaija Solana, muutosvalmentaja, coach, puhuja, kirjoittaja

”Mindfulness-, oma voima- ja pieniä ihmeitä-kurssisi ovat avanneet aivan erilaisen tavan meditoida ja työstää omia tuntemuksia. Olen saanut oma voima kurssin harjoituksista oivalluksia sukupolvien yli siirtyvästä taakasta ja uusista tavoista lähestyä tätä asiaa ja etenkin tunteita, joille en osannut aikaisemmin nimetä lähdettä. Kiitos sinulle upeista koulutuksistasi. Vien niitä sydämessäni eteenpäin saatuani niistä itse paljon voimaa.”

”Maailman rakkaudellisimmat kurssit! Olen saanut hermoston ja hormonitoiminnan tasapainoon sekä erityisen pahat selkäkivut ovat pienentyneet niin että voin taas kävellä ja pystyn pitämään niitä edelleen hallinnassa ilmaisen Mindfulness-lahjasi harjoituksien avulla. Olen saanut uuden elämän. Olen niin kiitollinen. LÄMMIN KIITOS, JANI ❤️”

”Olen saanut ja oivaltanut kurssien aikana ja edelleenkin enemmän kuin olen osannut odottaa. Olen saanut syvällistä ymmärrystä elämästä, evoluutiosta, ihmisenä olemisesta, anteeksiannosta ja armosta. Olen todellakin tullut kotiin rakkaiden vanhempieni luo, mutta kasvuprosessi jatkuu yhä syvemmälle ja laajemmalle. On uuden alku. Sellaisen elämän alku, joka on täynnä rakkautta. Olen kiitollinen, että minulle ikään kuin tuotiin tilaisuus osallistua lämminhenkisille kursseillesi, juuri kun kipeimmin kaipasin vastauksia. Olet ollut minulle tässä ajassa tärkeä ja läheiseltä tuntuva ihminen. On ollut niin helppo ymmärtää ja allekirjoittaa kaiken mitä olet kertonut ja ohjannut. Arvostan sinua suuresti lämminhenkisenä ja empaattisena ihmisenä sekä ammattitaitoisena ohjaajana. Sinulla on suuri sydän ❤️"

Muita kursseja: 

Oma voima™ -verkkokurssilla on ollut osallistujia yli 400 ja palautteiden keskiarvo on 4,7 (asteikko 1-5).

Pieniä ihmeitä™ -verkkokoulutuksessa on ollut osallistujia yli 80 ja palautteiden keskiarvo on 4,6.

Läsnäolon ydin™ -mindfulnesskurssi on Suomen suosituin, yli 7000 osallistujaa ja palautteiden keskiarvo on 4,4.

---

 

Olen kouluttautunut syvällisesti terapiaan (seitsemänvuotinen psykodraamaohjaajakoulutus ja intensiivinen perhekonstellaation opiskelu mm. menetelmän kehittäjän Bert Hellingerin luona). Olen kokenein konstellaatioterapeutti Suomessa ja monipuolisesti syventynyt ihmisenä kasvuun ja myös yhteisöjen kehittämiseen. Minulle tutkimustyö ja -tieto on tärkeä pohja, jonka tulee yhdistyä syvään itsetuntemukseen. Keskeisin asia ihmisenä kasvussa on mielestäni myötätunnon kehittyminen, joka on erottamattomasti yhteydessä ihmisen suhteeseen omien vanhempiensa kanssa.

Olen tekniikan tohtori, väitellyt työpsykologiasta aiheena dialogi organisaatiokulttuurin kehittämisen menetelmänä. Olen myös psyko- ja sosiodraaman TRO, Master of Quality ja tuotanto- ja energiatalouden DI.

Enlightened Dialogue

on luomani alusta kohtaamisille, joissa on valoa. Enlightened tarkoittaa valistunutta, valaistunutta ja valveutunutta. Se viittaa syvälliseen ymmärrykseen ihmisestä ja hänen haasteistaan. Aiemmin olen toteuttanut ihmisenä kasvun kursseja ja koulutuksia sekä terapiaryhmiä Dialogi-instituutin kautta, mutta uudessa järjestyksessä Dialogi-instituutti keskittyy tutkimusten tekemiseen, Enlightened Dialogue ihmisenä kasvua tukeviin kohtaamisiin ja Systems Enlightenment organisaatioiden kehittämiseen.