LOVING GROUNDED AWARENESS™

Kohtaa itsesi, tunne juuresi

jay-castor-7AcMUSYRZpU-unsplash.jpg

Loving Grounded Awareness on mindfulnessia, johon yhdistämme systeemistä ymmärrystä. Kyse ei ole kahdesta erillisestä asiasta, vaan pohjimmiltaan samasta asiasta: ihmisen ymmärtämisestä.

Kymmenet tuhannet tutkimukset ovat osoittaneet, että mindfulness vähentää stressiä, parantaa hyvinvointia, kehittää mentaalista suorituskykyä, vapauttaa luovuutta ja kehittää vuorovaikutustaitoja. Se auttaa posttraumaattisiin reaktioihin ja vähentää kroonisia kipuja. Se vaikuttaa aivojen rakenteeseen ja toiminnallisuuteen, esimerkiksi siten, että aivojen pintakuori paksuuntuu, ja onnellisuuden alueet aktivoituvat ja masentuneisuuteen liittyvien alueiden aktiivisuus vähenee.


Mindfulnessin avulla ihmiset saavat stressinsä paremmin hallintaan, lisäävät läsnäolon kykyänsä ja avautuvat nauttimaan enemmän elämästä.


Kaiken tuon varmasti jo tiesitkin. Kuten sen, että mindfulness tarkoittaa tietoista läsnäoloa.


Mutta minä haluaisin antaa sille hieman toisenlaisen määritelmän: me kohtaamme haavoittuvaisuuden itsessämme.


Minulle meditaatio ei siis ole vain keskittymisen harjoituksia, vaan se on sen kohtaamista, mikä on meille kaikkein merkityksellisintä. Me kohtaamme itsemme ja sen mitä meissä tapahtuu.


Pelko, epävarmuus, ahdistus ja kantamamme syvät haavat – enkä tarkoita vain traumoja, vaan puhun ihan jokaisesta ihmisestä – ovat nimittäin niitä tekijöitä, jotka estävät meitä olemasta läsnä tässä ja nyt.


Jos haluamme todella ymmärtää itseämme, meidän on kohdattava nämä sisällämme kantamamme tunteet.


Perhekonstellaatiosta saamani oivallukset auttavat meitä tässä merkittävästi. Ymmärrämme nyt, että tunteet, joita koemme, esimerkiksi epäonnistumisen hetkellä, ovat tunteita, jotka olemme perineet. Ne eivät olekaan meidän omia tunteitamme. Me emme ole ensimmäisiä, jotka niitä tuntevat.


Olemme osa isompaa tarinaa ja jatkumoa. Kun vanhempamme ja isovanhempamme ovat kohdanneet vaikeita asioita, menetyksiä ja pelästyneet, nämä tunteet siirtyvät taakkasiirtyminä edelleen uusille sukupolville. Suhteet vanhempien ja heidän lastensa väleillä voivat olla hyvät, kyse ei siis ole siitä, vaan siitä, että suru, kaipaus ja pelko siirtyvät eteenpäin.


Toki kaiken tämän takana on rakkaus.


Ja me kuljemme pelon, epävarmuuden ja ahdistuksen läpi tuohon rakkauteen saakka.


Loving Grounded Awareness tarkoittaa tällaista työskentelyä. Mindfulnessharjoitukset antavat meille hyvän pohjan, ja kun ymmärrämme, miten ihmisen mieli toimii ja mitä se etsii ja kaipaa, saamme harjoitukseemme aivan uudenlaista syvyyttä.


Harjoituksemme alkaa kehostamme, läsnäolosta siinä. Kehon kautta koemme tunteemme. Tulemme niistä tietoisiksi. Ja tutkimme, mitä on näiden tunteiden takana. Menemme tunteiden alkuperäiseen lähteeseen, ja samalla tunnistamme, miten voimme avata aivan uudenlaista tilaa sisällämme. Sitä kutsutaan rakkaudeksi.

Loving Grounded Awareness merkitsee juuri tätä: rakkaudellista myötätuntoista itsemme kohtaamista, valpasta läsnäoloa sille mikä on. Grounded viittaa siihen, että emme ole irrallisia. Löydämme yhteyden itseemme ja perheeseemme tavalla, joka vapauttaa kiitollisuutta ja iloa. Voimme seistä jalat maassa, olla yhteydessä, ja saada siitä voimaa.

Minikurssi heti käytettävissä

ELÄMÄLLE MAHDOLLISUUS

Kolmen päivän intensiivikurssi Loving Grounded Awarenssista. Sisältää ihmisenä kasvun oppaan ja kolme 1,5 tunnin opetusta ja yhteensä 6 harjoitusta, joista viisi on meditaatioita ja yksi konstellaatioharjoitus.

Alkaa 15.5.2021

LOVING GROUNDED AWARENESS

Seitsemän viikon syvällinen mindfulnesskurssi, jossa mukana itsetuntemusta ja ihmissuhteita kehittäviä harjoituksia.

Seitsemän viikon Loving Grounded Awareness -kurssi alkaa 15.5.2021

Seitsemän viikon mindfulnessin ja itsetuntemuksen kurssi, jossa hyödynnetään perhekonstellaatiosta tulevia oivalluksia sekä tasapainotetaan kiertäjähermoa (vagushermo).

Kurssimateriaali sisältää jokaiselle viikolle teemaan liittyen esittelyvideon, tekstejä ja useita harjoituksia, joita voit tehdä sinulle sopivalla hetkellä.

Kurssin aikana on myös kaksi livetapaamista etäyhteydellä Zoomissa, jotka tukevat kurssin suorittamista. Jani ohjaa livenä yhden harjoituksen ja voit jakaa kokemuksiasi muiden osallistujien kesken (ryhmän tuki on tärkeää). Voit esittää kysymyksiä ja pohdimme yhdessä niihin vastauksia. Livetapaamisiin ei ole pakko osallistua, mutta se on suositeltavaa.

Kurssin materiaali on käytössäsi elinikäisesti eli niin kauan kuin tätä sivustoa ylläpidetään.

Webinaarikuvakollaasi_edited.png

Dr. Jani Roman

Loving Grounded Awarenessin kehittäjä Jani Roman on konstellaation pioneereja Suomessa, ja harjoittanut meditaatiota vuodesta 1996 lähtien.

Joitakin palautteita:

”Olet tehnyt uskomattoman työn sydämellä ja taidolla ja samalla avannut jotain ainulaatuista.” Kristiina Kurki-Suonio, konstellaatio-ohjaaja.

"Olen saanut kursseistasi, konstellaatiopäivistäsi ja webinaareistasi valtavasti lisää ymmärrystä työhön ja elämään! Hakeuduin oppiisi, sillä yksi elämäni ohjenuora on: Opi parhailta. Olet käytännönläheinen, sydämellinen, ja tietomääräsi ja kokemuksesi on vaikuttava. Myös tapasi kannustaa ihmiset aitoon dialogiin on hyvin inspiroivaa. Luot tilaa jakamiselle, ja se on tärkeää. Olen parin viime vuoden aikana kuunnellut varmaankin jokaisen webinaarisi, ja tapasi selittää asioita yhä uusilla tavoilla saa joka kerta jotain selkeytymään sisälläni. Jotain muuttuu. Kiitos."

Kaija Solana, muutosvalmentaja, coach, puhuja, kirjoittaja

”Mindfulness-, oma voima- ja pieniä ihmeitä-kurssisi ovat avanneet aivan erilaisen tavan meditoida ja työstää omia tuntemuksia. Olen saanut oma voima kurssin harjoituksista oivalluksia sukupolvien yli siirtyvästä taakasta ja uusista tavoista lähestyä tätä asiaa ja etenkin tunteita, joille en osannut aikaisemmin nimetä lähdettä. Kiitos sinulle upeista koulutuksistasi. Vien niitä sydämessäni eteenpäin saatuani niistä itse paljon voimaa.”

”Maailman rakkaudellisimmat kurssit! Olen saanut hermoston ja hormonitoiminnan tasapainoon sekä erityisen pahat selkäkivut ovat pienentyneet niin että voin taas kävellä ja pystyn pitämään niitä edelleen hallinnassa ilmaisen Mindfulness-lahjasi harjoituksien avulla. Olen saanut uuden elämän. Olen niin kiitollinen. LÄMMIN KIITOS, JANI ❤️”

”Olen saanut ja oivaltanut kurssien aikana ja edelleenkin enemmän kuin olen osannut odottaa. Olen saanut syvällistä ymmärrystä elämästä, evoluutiosta, ihmisenä olemisesta, anteeksiannosta ja armosta. Olen todellakin tullut kotiin rakkaiden vanhempieni luo, mutta kasvuprosessi jatkuu yhä syvemmälle ja laajemmalle. On uuden alku. Sellaisen elämän alku, joka on täynnä rakkautta. Olen kiitollinen, että minulle ikään kuin tuotiin tilaisuus osallistua lämminhenkisille kursseillesi, juuri kun kipeimmin kaipasin vastauksia. Olet ollut minulle tässä ajassa tärkeä ja läheiseltä tuntuva ihminen. On ollut niin helppo ymmärtää ja allekirjoittaa kaiken mitä olet kertonut ja ohjannut. Arvostan sinua suuresti lämminhenkisenä ja empaattisena ihmisenä sekä ammattitaitoisena ohjaajana. Sinulla on suuri sydän ❤️"

Oma voima™ -verkkokurssilla on ollut osallistujia yli 400 ja palautteiden keskiarvo on 4,7 (asteikko 1-5).

Pieniä ihmeitä™ -verkkokoulutuksessa on ollut osallistujia yli 80 ja palautteiden keskiarvo on 4,6.

Läsnäolon ydin™ -mindfulnesskurssi on Suomen suosituin, yli 7000 osallistujaa ja palautteiden keskiarvo on 4,4.

---


Olen kouluttautunut syvällisesti terapiaan (seitsemänvuotinen psykodraamaohjaajakoulutus ja intensiivinen perhekonstellaation opiskelu mm. menetelmän kehittäjän Bert Hellingerin luona). Olen kokenein konstellaatioterapeutti Suomessa ja monipuolisesti syventynyt ihmisenä kasvuun ja myös yhteisöjen kehittämiseen. Minulle tutkimustyö ja -tieto on tärkeä pohja, jonka tulee yhdistyä syvään itsetuntemukseen. Keskeisin asia ihmisenä kasvussa on mielestäni myötätunnon kehittyminen, joka on erottamattomasti yhteydessä ihmisen suhteeseen omien vanhempiensa kanssa.

Olen tekniikan tohtori, väitellyt työpsykologiasta aiheena dialogi organisaatiokulttuurin kehittämisen menetelmänä. Olen myös psyko- ja sosiodraaman TRO, Master of Quality ja tuotanto- ja energiatalouden DI.

Enlightened Dialogue

on luomani alusta kohtaamisille, joissa on valoa. Enlightened tarkoittaa valistunutta, valaistunutta ja valveutunutta. Se viittaa syvälliseen ymmärrykseen ihmisestä ja hänen haasteistaan. Aiemmin olen toteuttanut ihmisenä kasvun kursseja ja koulutuksia sekä terapiaryhmiä Dialogi-instituutin kautta, mutta uudessa järjestyksessä Dialogi-instituutti keskittyy tutkimusten tekemiseen, Enlightened Dialogue ihmisenä kasvua tukeviin kohtaamisiin ja Systems Enlightenment organisaatioiden kehittämiseen.