LÄSNÄOLON YDIN

Kolmen viikon mindfulnesskurssi

Dr. Jani Roman

Yli 7400 osallistujaa, tyytyväisyys 4,4/5.

91,8 % kokenut kurssin auttaneen kehittämään läsnäolon taitoa.

Osallistujien kokemuksia

”Erittäin hyvät harjoitukset. Miellyttävä ääni ja ohjaustapa.”

”Äänesi ja mindfulnessin tempo on juuri oikeanlainen. Rauhoittava, rentouttava, ei mitään ärsyttävää ja auttoi todellakin samantien läsnäolevammaksi. Koin kerran jopa voimakkaan ahdistuksen ja jännityksen poistuvan samantien kun tein harjoituksen.”

”Ehkä parhaat harjoitteet, joita on tielleni vuosien varrella osunut tai sitten nyt on niiden oikea aika. Janin ääni on kertakaikkisen miellyttävä ja myötätuntoinen, hyväksyvä.”

”Se mikä teki kurssista niin hyvän, oli sinun äänesi ja puheesi rytmi. Niiden yhteisvaikutus oli erittäin rentouttava, etten sanoisi hypnoottinen.”

”Olen todella tyytyväinen kurssin sisältöön. Olen näitä kursseja käynyt runsaasti. Tämä vei minua eteenpäin, ehkä aikakin oli kypsä. 🤗”

Image by Simon Rae

Kurssi koko loppuelämäksesi

Tällä kurssilla saat kolme mindfulnessharjoitusta, jotka riittävät koko loppuelämäksesi. Ne pitävät sisällään läsnäolon ytimen: niissä on kaikki, mitä tarvitsemme kehittääksemme läsnäoloamme, tietoisuuttamme ja myötätuntoamme.

Yksinkertainen on kaunista ja toimivaa.

Itse asiassa: keskittyminen läsnäoloon vaatii nimenomaan yksinkertaisuutta. Et tarvitse lukuisia harjoituksia, vaan nämä vievät sinua eteenpäin – vuodesta toiseen.

Näissä harjoituksissa avautuu kasvamisen ihme: se tapahtuu tässä ja nyt.

Harjoitusten lisäksi saat sähköpostiisi viestejä, jotka avaavat läsnäolon, tiedostamisen ja myötätunnon mysteeriä.

”Kirjoitukset ovat lohdullisia ja läsnäolon ytimessä. Kauniita.”


Kurssin hinta on 39 euroa.

Läsnäolosta ihmisenä kasvua

Vaikka tämä kurssi on näennäisesti yksinkertainen, sen taustalla on suuri tavoite. Kun olet kuullut mindfulnessista, olet ehkä kuullut niistä lukuisista tutkimuksista, joita on tehty. Ne osoittavat, että mindfulness kehittää hyvinvointia, vähentää stressiä, lisää mentaalista suorituskykyä ja parantaa vastustuskykyä.

Haluan näiden lisäksi raottaa uutta näkökulmaa, ja se on projektioiden tunnistaminen.

Projektiolla tarkoitetaan sitä, että heijastamme mielemme sisältöä edessämme oleviin ihmisiin tai asioihin huomaamattamme. Heijastamme siis menneisyyden kokemuksia tässä hetkessä oleviin ihmisiin. Tai heijastamme sisällämme olevat vaikeat tunteet ulos ja näemme ne muissa.

Näin rakennamme maailmamme.

Tämä on kuitenkin inhimillistä. Jokainen tekee näin huomaamattaan, alitajuisesti. Kukaan ei ole vapaa projektioista.

Ja sen hinta on suuri. Se vaikuttaa ihmissuhteisiimme, työssä menestykseemme, elämän valintoihimme. Se vaikuttaa onneemme.

Minun tavoitteeni on, että voimme tunnistaa yhä enemmän näitä mielemme sisältöjen ulosheijastamisia – siis tulla tietoisemmaksi. Se on ihmisenä kasvua. Kun kehitymme, alamme nähdä maailmaa uudella tavalla. Sehän on tavallaan itsestään selvää: jos ennen heijastin pahan muihin (tai sälytin tunteideni syyn muille), niin kun en sitä enää tee, näen ihmisetkin uudella tavalla.

Tällainen on itse asiassa valtavan iso askel ihmiselle – ja koko ihmiskunnalle.

Se muuttaa radikaalista maailmaamme, tapaamme olla muiden kanssa ja luoda yhteiskuntaamme.

En kuitenkaan väitä, että tämä kurssi yksinään murtaisi projektioiden vallan, mutta toivon, että se on yksi tärkeä askel - kuten se on ollut jo tuhansille.

Siksi valitsin tähän kolmen viikon kurssiin viimeiseksi harjoitukseksi mettameditaation.

Se on oikeastaan alkuperäinen syy, miksi aloin tätä kurssia tehdä.

Mettameditaatio kehittää myötätuntoa. Mutta minun kokemukseni on, että se tekee vieläkin enemmän: se voi auttaa tunnistamaan omia projektioitaan.

Tämä harjoitus ei ole helppo. Kun olen sitä opettanut ryhmissäni, joillekin se on ollut melkeinpä ylivoimainen. ”Miten voisin antaa SILLE ihmiselle myötätuntoa ja rakkautta??!!”.

Siinäpä se.

Kuka antaa ja mitä?

Minulle oli valtavan iso oivallus – jonka sain vasta kun olin tehnyt tätä harjoitusta usean vuoden ajan – että ”nuo ihmiset” olivatkin minun mielikuvitustani. Ne olivat minun luomiani kuvia.

Jos en jollekin halua antaa myötätuntoa tai rakkautta, niin kenelle en silloin sitä anna? Tietenkin itselleni. Sillä minä olen kaikki nuo ihmiset.

Mitä tällä tarkoitan?

Sitä, että kun ajattelen jotain ihmistä, niin tuleeko tuo ihminen pääni sisälle ja on siellä? Ei. Pääni sisällä on vain kuva hänestä, ajatuksiani hänestä. Vain niitä. Siis vain minun luomukseni. Ei mitään muuta. Se todellinen oikea ihminen on jossain muualla. Hän on siellä ja minä olen täällä.

Tämän pohdinta vaatii varmasti hieman sulattelua. Ja harjoittelua. Nimittäin – pelkästään katsomalla Youtube-videoita tai lukemalla kirjoja et voi syvällisesti oivaltaa näitä. Vain harjoituksia tekemällä pääset syvemmälle. Pääset kohtaamaan itsesi.

Tästä päästäänkin seuraavaan askeleeseen.

Ja se on harjoitusten tekeminen.

Toivon Sinulle oikein hyvää kurssia!

Kurssin sisältö

Kurssilla on kolme harjoitusta:

  1. Kehon skannaus

  2. Hengityksen seuranta

  3. Mettameditaatio

Kutakin harjoitusta teet viikon ajan, ja sen jälkeen saat seuraavan harjoituksen. Tämä vie sinut asteittain syvemmälle läsnäolon tilaan.

Lisäksi saat sähköpostiviestejä, jotka tukevat harjoituksesi tekemistä.

Kurssi on käytössäsi vuoden ajan ostamisesta lähtien. Voit kuunnella harjoituksia ja palata teksteihin kurssin jälkeenkin siten kuin haluat.

”Aivan mahtavaa tehdä, tsemppaava, innostava, aloitin kolmen viikon setin jälkeen uudelleen ykkösosasta, rauhallinen mutta mukaansatempaava ääniraita. Upea kokonaisuus, kiitos❤”


Kurssin hinta on 39 euroa.

Lisäbonus

Kurssin päätteeksi saat nyt myös videon, jossa kerron mindfulnessista, läsnäolosta ja ihmisenä kasvusta. Tämä tukee sinua omalla polullasi.


Kurssin hinta on 39 euroa.

Low resolution-7.jpg

JANI ROMAN

Jani on mindfulnessin pioneereja Suomessa. Hän on opettanut joogaa ja meditaatiota vuodesta 1997 lähtien. Koulutukseltaan hän on tekniikan tohtori, väitellyt työpsykologiasta aiheena dialogi organisaatiokulttuurin kehittämisen menetelmänä. Hän on myös kokenein perhe- ja systeemisen konstellaation tekijä Suomessa, tuonut menetelmän Suomeen vuonna 2002. Jani on johtamisen ja organisaatiokulttuurin kehittämiseen erikoistuneen konsulttiyrityksen Systems Enlightenment Oy:n toimitusjohtaja. Hän tekee ihmisenä kasvun kursseja Enlightened Dialogue’n kautta ja edistää ihmisten välisen yhteyden tutkimista Dialogi-instituutin kautta.